Mad cow dialogues with Europe.

 

Hi, sunt Roxana. In viata mea nu s-a intamplat nimic spectaculos pana la intalnirea cu vaca nebuna. Hi,mad cow. Priviti cu totii. Mad cow este o vacuta simpatica, comuna. Poate oricand fi confundata cu o fetita nastrusnica, sau o batranica nostima din Yorkshire, sau de oriunde in lume.Dar,ceea ce mi s-a parut iesit din comun a fost dorinta lui “Mad” de a dialoga cu mine.

Seara, in living room, in timp ce sorbeam din ceaiul fierbinte s-a teleportat in camera si s-a asezat pe covorul pretios adus cu mari sacrificii tocmai din indepartata China. Uitati-va la ea. Ochi rotunzi si umezi, un botic rotund si pasnic, coarne semete si ascutite,copite puternice si o coada energica si sfidatoare.

Evident surprinsa am invitat-o la o cana de ceai. Dupa ce a sorbit cu dezinvoltura din cana de ceai, Mad Cow mi s-a adresat:

-Stiu totul despre tine. Stiu ca ai fondat primul Cenaclu European on-line.Stiu ca esti o muntomana pasionata si o exploratoare de pesteri. Dar,stiu la fel de bine ca esti in cautarea unui moderator pentru dialogurile Cenaclului cu Europa. Iata-ma, sunt aici. Sunt noul vostru moderator.

 

La inceput am fost socata. Era adevarat. Cautam de mai multa vreme un personaj calificat pentru dialogurile Cenaclului cu Europa. De unde stia vaca nebuna despre acest lucru?...Sau,era vaca nebuna capabila sa joace rolul unui astfel de personaj? Intrebari, la care nu gaseam,  pe moment, raspuns...

-                     Dar bine cow, am murmurat eu, toata lume stie ca esti nebuna. Ai ingrozit popoare, ai cutremurat guverne si ai tupeul sa vii la mine, in locuinta unei fete din muntii Carpati, intr-o tara care se vrea admisa in NATO si care a inchis frontierele pentru vacile nebune. Dupa ce ca ai intrat fraudulos in Romania, mai ai si tupeul sa soliciti o slujba, am replicat eu suparata. N-ar fi  mai bine sa te adresezi Comisiei Europene.

-                     Ai si nu ai dreptate, draga mea, a replicat noua mea prietena Mad. Priveste la oamenii din jur. In plin mileniu trei, distrug natura, polueaza, prolifereaza undergroundul, incurajeaza coruptia si delatiunea, crima si comertul cu droguri, distrugerea lenta a planetei.  Eu insumi sunt creatia lor. Si poate mai umana si mai putin nebuna. Atunci de ce n-as primi postul...

Dialogul cu Mad cow mi-a creat o mare dilema. Sa dau curs rubricii anuntate in titlu? Sa gazduim dialogurile vacii nebune cu Europa?Sa-i ascultam insinuarile, sa suportam coarnele ascutite? Intrucat pe Internet s-a anuntat un concurs pentru prezentarea unui erou, am decis sa cer parerea Internetautilor.

Mad cow  devenita,astfel, eroina mea si a acestor randuri va asteapta decizia  si intrebarile voastre. Reflectati bine. Mad cow poate deveni o pata de culoare in monotonia vietii de pe batranul continent. Exista, insa, si un anumit pericol. Mad Cow ar putea sa lase la granita bunele maniere si sa intre in viata noastra cu copitele...