Alina Elena Bercu

Alina Elena Bercu s-a nascut la 09 februarie 1990. A inceput studiul pianului in Campina cu d-na Magdalena Toma doar in 1998. Dupai cateva luni a fost descoperit talentul ei neobisnuit si a fost preluata in clasa doamnei prof. univ. dr. Stela Dragulin.
Aceasta "adevarata mica pianista" a sustinut mai multe recitale atat in tara cat si in strainatate. De curand s-a intors din cel de-al doilea turneu efectuat in Germania, cantand si in celebra Sala Tonhalle din Dusseldorf.
Pana in prezent a cantat in compania orchestrelor filarmonice din Ploiesti, Ramnicu Valcea, Brasov iar in octombrie 2000 a sustinut concertul de inchidere al Festivalului International Constantin Silvestri de la Targu Mures .
Pentru stagiunea 2000-2001 este programata sa interpreteze concertuI pentru pian si orchestra nr. 2 opus 102 in Fa major de D. Sostakovici. Deasemenea are in program o serie de recitale cum ar fi: in luna mai Indonezia si Singapore, iunie si iulie Ateneul Roman si Sala Mica a Palatului .
Fara a cunoaste faptul ca Alina nu implinise 2 ani de cand a inceput studiul pianului, presa de specialitate a elogiat prestatia sa artistica din anul 2000:

"De mirare este atat forta atacului, uluitoare este precizia interpretarii precum si eleganta si siguranta ei de neuitat."
Hans Karl Pesch "Bergische Zeitung" - Germania, 27.03.2000

"Cei ce au putut-o auzi pe micuta pianista Alina Elena Bercu, cu incredibila maturitate tehnica si intelegere stilistica, au avut revelatia unui fenomen muzical exceptional, marturie miraculoasa a naturii muzicale a poporului roman ."
Vasile Donose "Revista Radio Romania" - Bucuresti, 04.05.2000,

"Emotionanta a fost prezenta in concert a pianistei brasovence in varsta de doar 9 ani Alina Elena Bercu ( eleva a reputatei profesoare Stela Dragulin) al carei talent se manifesta exploziv, dupa numai doi ani de studiu ea reusind sa refaca traseul concertistic parcurs la aceeasi virsta de catre Mihaela Ursuleasa."
Tanta Diaconescu "Revista Actualitatea MuzicaIa" - Bucuresti, 12.06.2000

"Seara a fost deschisa de Alina Elena Bercu cu un program care n-ar fi fost o sarcina usoara nici pentru un pianist de concert experimentat: Scarlatti, Chopin si mai ales Liszt si Prokofiev reprezinta o incercare tehnica enorma. Cu atat mai impresionanta a fost calitatea interpretarii sale.
Interpretarea pe care a dat-o piesei de Scalatti a convins prin miscari rapide, perfecte ca un sirag de perle ale degetelor si printr-un acord atat de energic incat a fost cu totul neasteptat. Cu toata tineretea ei Alina Bercu a demonstrat o asemenea capacitate pianistica, care lasa multe promisiuni pentru viitor ."
Uwe Muller "Remscheider General -Anzeiger" - Germania, 02.02.2001

Alina si-a inceput programul cu doua Sonate de Scarlatti, ca apoi sa se depaseasca pe sine insasi trecand la Fantezia Improptu op.66 de Chopin si sa culmineze cu coloratura salbatica care se regaseste in Suggestion Diabolique op.4 Nr. 4 de Prokofiev: totul interpretat cu o acurateta deosebita, cu o precizie fara gres pentru textul muzical , cu o stapanire a miscarilor mainilor impunatoare si cu o dimensionare deosebita a frazelor muzicale ."
Ulrich Mutz "Bergische Morgenpost " - Germania, 03.02.2001

Sandu D. Alexandru Irina


SANDU D. ALEXANDRU IRINA Nascuta la 19.02.1990, municipiul Slobozia, judetul lalomita; Eleva in clasa a IIl-a D, Scoala nr.3 Slobozia, invatator Emil Mihai; Membra a Cercului de pictura al Liceului de Arte Slobozia, profesor Liliana lonescu; Membra a Fundatiei Nationale "Henri Coanda” Bucuresti, incepand cu anul 1999, precum si a Fundatiei “Onisa Art” Baia Mare, din anul 2000. Rezultate: - premiul I a etapa judeteana a concursului de arta plastica organizat de Inspectorarul Scolar lalomita;
- locul l la faza nationala a concursului de afise "Familiile noastre in lume" organizat de Reprezentanta Fondului Natiunilor Unite pentru Populatie, Bucuresti, 12.09.1997;
- premiul I la concursul international de afise "Familiile noastre in lume" organizat de Reprezentanta Fondului Natiunilor Unite pentru Populatie, New York, 1997. Afisul a fost publicat de F.N.U.P. in toata lumea;
- premiul I la expozitia " Veniti de luati lumina!" organizata de Episcopia Sloboziei si Calarasilor, editia a IV-a, Slobozia, 15.04.1998;
- premiul I la competitia nationala a copiilor care deseneaza pentru protectia stratului de ozon organizata de Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului, Secretariatul pentru Ozon, Agentia de Protectie a Mediului Constanta, Constanta, 1998.
-Lucrarea "Explozie solara" a fost expusa la Paris si Cairo cu ocazia Conferintei Internationale pentru Protectia Stratului de Ozon., 17.09.1998;
- diploma de merit la Concursul national "Soarele s-a ascuns" organizat de Liga Legendelor Lumii "Gnomes Land", Bucuresti, 12.08.1999;
- locul I la faza nationala a concursului de afise "Decizii pentru Secolul XXI" organizat de Reprezentanta Fondului Natiunilor Unite pentru Populatie, Bucuresti, 12.11.1999. Lucrarea a fost expusii la sediul F.N.U.P. din New York;
- premiul "Golden Palette" la Concursul "Visoin of the future" organizat de Banca Mondiala la Bitola, Republica Macedonia, 23.05.2000. Lucrarea face parte din colectia de picturi a Bancii Mondiale din WashingtonVisitor number