EURO ASIA YOUTH TRAVEL CLUB   
Dragi prieteni,Sloganul publicitar al Ministerului roman al Turismului te invita sa vizitezi Romania ca turist si sa parasesti Romania ca prieten. In aceasta ecuatie deloc simplista, alaturi de institutia ospitalitatii, de serviciile de calitate, de infrastructura dezvoltata, de peisajul natural intervine un element cu adevarat simplu dar, se pare, de neinlocuit: bunul gust.

Simtului rafinat al decorului estival sau hibernal, sunetului muzicii clasice, de divertisment sau folclorice, emotiilor rasaritului de soare li se adauga, multiplicate in zeci de nuante de o enorma simplitate, mirosul azimei fierbinti abia scoasa din cuptor, mustul micilor zemosi si condimentati, fripti la gratar, fragezimea sarmalelor calde inabusite in oalele de lut aburinde.

Mancaruri cu un gust ales si practic inimitabil.
Toate fiind opera unui personaj aflat mereu in culise, cu halat alb si cu boneta pe cap, fara sex si fara varsta, de cele mai multe ori necunoscut sau ignorat, el Maestrul bucatar anonim, care prin culoare, gust, simt al masurii si imaginatie iti ofera cateva clipe de destindere, de deliciu adevarat, de extaz aproape mistic.

Din mainile sale iscusite, numai din mainile sale au aparut toate aceste minuni ale Artei Culinare aliniate pe masa ca intr-un aranjament coloristic de talia unei picturi traditionale sau a unei sculpturi suprarealiste.

In aceasta ambianta promitatoare, artizanul acesta iscusit iti devine un prieten apropiat cu ajutorul caruia redescoperi gusturi si obiceiuri familiale, valori culturale si artistice inglobate intr-o opera gastronomica supusa efemeritatii, dar si actului etern de creatie.

In acest fel, doresc sa va asigur ca indemnul de a vizita Romania ca turist si de a o parasi ca prieten isi gaseste ratiunea si prin efortul creator al acestor artizani anonimi, Maestrii iscusiti ai Artei noastre Culinare.

Va invit, deci, Stimati Colegi si Turisti sa vizitati Romania.

Va asigur ca o sa descoperiti, nu fara uimire, nu numai o tara frumoasa cu obiceiuri si traditii culturale extrem de diverse dar si un pamant cu un gust unic al bucatelor alese si cu un simt de exceptie al Artei Culinare.

Hai Hui Magazin
english version

Visitor number